ПРОМЕНЕТЕ КУЛТУРАТА, ПРОМЕНЕТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ

Две основни задачи имат изпълнителните директори, за да постигат резултати: стратегията и културата. По това са единодушни водещите консултанти и успяващите ръководители. И двете са лостовете за постигане на резултати, но „културата изяжда стратегията за закуска“ (П. Дръкър).

Лидерите в днешния свят изграждат стратегиите си в условия на нестабилност, несигурност, сложност, и неяснота (популярна като VUCA volatility, uncertainty, complexity and ambiguity). А непостигането на целта и резултатите, не е опция. Поради това организациите имат критична нужда от здрава, споделена от всички култура, която да им помага да навигират в тези промени. И то не просто да оцеляват в тях, а да успяват.

Културата е операционната система, която определя как ще работят апликациите. Тя определя какви резултати постигате днес и предрича какви резултати ще постигнете утре и с какви хора ще ги постигате – кого ще привлече и задържи организационната ви култура.

Задачата по промяната или заздравяването на културата не може да бъде делегирана. Тя е отговорност на ръководителя на организацията. Ръководителят на организацията е Изпълнителният директор на културата на организацията.

Акценти в програмата

 • Какво е културата и как влияе на резултатите
 • Имате ли културата, която е необходима на Вашата организация, за да постигнете стратегията си
 • Как различните култури привличат и задържат необходимите за постигането на стратегията хора в организацията
 • Как се формира, променя и заздравява културата и каква е ролята на Изпълнителния директор
 • Корпоративна култура и субкултура на отделните части на организацията
 • Историите, предаващи и заздравяващи културата
 • Изграждане на култура на отговорност към резултатите

За първи път в България ще бъде представена методиката и опитът на Partners In Leadership – главният световен доставчик на консултантски и тренинг услуги за формиране на култура на отговорност към резултатите. Основана преди близо 30 години и представена в 105 държави, Partners In Leadership е помогнала на хиляди компании и милиони хора да постигнат изключителни резултати, довели до повишение на стойността на компаниите с милиарди долари, запазени стотици хиляди работни места и спечелени високи отличия, вкл. най-добрите места за работа в света.

Акценти в презентацията

 • Фундаментите на културата на отговорност към резултатите
 • Позитивният принцип на отчетност (крайната отговорност) и поведенията
 • Методът за изграждане на култура на отговорност
 • Културата на отговорност – начинът за заздравяване на адаптивността към промяна

Програма на Акселератора:

ВОДЕЩИ НА ЛИДЕРСКИЯ АКСЕЛЕРАТОР

Диляна ДочеваВодещ на акселератора
Покана от водещия

Диляна Дочева. Доктор по мениджмънт и магистър по макроикономика. Работи като консултант от 25 години и е подпомагала десетки организации и стотици екипи в промяната на организационната им култура. Реализирала е проекти в 16 държави, партнирайки си с водещи консултантски компании като техен старши консултант и мастър фасилитатор. Вдъхновението на Диляна е да провокира лидерите и организациите да реализират потенциала си и постигнат амбициозни цели.

Диляна ще представи концепциите и тезите в програмата.

Регистрирайте се
Цветомир ДосковВодещ на акселератора

Цветомир Досков. Изпълнителен директор на Сирма Бизнес Консултинг – компания, избирана за работодател на годината няколко поредни години, именно заради организационната култура. Той е и член на СД на БАСКОМ, член на СД на Сирма Груп Холдинг. Преди това е бил Директор Банкови операции в Хеброс банк. Цветомир е магистър по финанси, банки и застраховане. Той е инструктор по айкидо.

Цветомир ще онагледи концепциите в програмата.

Дарина СтояноваГост

Изпълнителен директор на „Престиж-96“ АД от края на 2014 година. Компанията е един от най-големите производители в хранителната индустрия в България и пазарен лидер в категориите бисквити, вафли и мини кейкове с марките си Траяна, Мираж, Роден Край, Хипер, Троя, Споко, Ная, Мюсли, Насладки, Престиж, Престиж Селекция, 100% Power, Престиж Wellness и FRUNU.

Преди това Дарина е работила за международната компания Хенкел повече от 14 години, като през последните 9 години е била Президент на Хенкел България и е отговаряла за бизнеса Перилни и почистващи препарати в България, Румъния, Молдова и Албания.

Дарина ще представи опита си като изпълнителен директор при промяна на организационната култура.

Рикардо ЛиллоГост лектор

Изпълнителен директор на DOOR International. Рикардо е посветен на една цел – да помага на организациите по света да постигат измерими и устойчиви резултати. Като ръководител на DOOR International, една от водещите тренинг и консултански компании в света, той е отдаден на това да подпомага лидерите, екипите и организациите да подобряват своето представяне и ефективност.

Рикардо ще представи методиката на Partners in Leadership за изграждане на култура на отговорност към резултатите и опита си с клиенти по света.

Огранизационна информация

0
0
0
Седмици
0
0
0
0
Дни
0
0
Часа
0
0
Мин
0
0
Сек

Дата: 25 октомври 2018
Време: от 9 – до 13:30 ч. с работен обяд от 13:30 до 14:30 ч.
Място: София 1784,  бул. Цариградско Шосе 149,  Експо хотел
Цена: 189 евро без ДДС, включително материали, кафе-паузи и обяд

Предварителни въпроси към водещите и гостите можете да изпратите на office@docheva.com или през формата за регистрация на участието си.

Регистрирайте се
Вижте видео-анонса на трите лидерски акселератора по темата за организационната култура.
Вижте програмата на лидерския акселератор за ръководители на екипи
Вижте програмата на личния лидерски акселератор